A túróról, tejtermékekről
„A túrónak van a legmagasabb kazein tartalma,. A kazein egy tejfehérje, ami allergiát, intoleranciát válthat ki,
gyulladáskeltő, stresszforrás a bélrendszernek, béláteresztést okohat, A rendszeres tejtermékek fogyasztása lehet az oka a
lyukas bél szindrómának, vagy béláteresztő szindrómának. A kazein-tejfehérje elégtelen emésztése során keletkezik a
kazeomorfin, ami a bél falán keresztül a véráramban szívódik fel, és a vér – agy - gáton keresztül eljut az agyig, és
befolyásolja a központi idegrendszer működését. Tehát a tej és tejtermékek fogyasztása egyáltalán nem egészséges,
amiből kivétel és fogyasztható: a vaj (legjobb a bio változat), a zsíros tejszín (30-35%-os), a kemény, hosszan érlelt
sajtok.”
Eredete: Keto klub – zártkörű csoport – Nils Horgerson bejegyzésénél 2022.03.22.
Azért évente egy párszor, 2-3 alkalommal én is megreszkírozom a túrót, mert egyébként szeretem, és nekem hála az
égnek semmilyen bélrendszeri gondom nincs. Tehát ha allergia, intolerancia nem áll fenn, akkor néha-néha bevállalható a
túrós étel, mert makrói alapján egyébként beleférne a ketóba.
Még annyit tennék hozzá, hogy az újabb tanulmányok szerint a zsíros tejfölnek és tejszínnek gyulladáscsökkentő
hatása is van.
|