KONJAC LISZT:
Aki nem ismeri, egy kis tájékoztató a felhasználásához:
Utánaolvasva, a több oldalon írtak áttanulmányozásával, az internetről „ollózva”:
Szemcsés anyaggal elkeverve hatékonyabb (só, édesítő), ezt követően lehet a hideg folyadékkal csomómentesre elkeverve hozzáadni - folytonos keverés mellett - a sűríteni kívánt ételhez, majd összefőzni.
Hideg sűrítés esetén 20-40 perc pihentetést igényel.
Adagolás:
500-700 ml főzelékhez 1 csapott kávéskanál (5 ml).
500 ml pudinghoz 1,5 – 2 csapott kávéskanál (7,5-10 ml).
Sütemény készítésnél maglisztből készült tészták alapanyagához 1 csapott kávéskanál adható állagjavítóként.
Javasolt: testtömeg csökkentés kiegészítésére, székrekedés esetén (bő folyadékfogyasztás mellett!), vércukorszint stabilizálásra, koleszterinszint csökkentésre.
Ellenjavallt: várandósság, szoptatás alatt, valamint cukorbetegség elleni gyógyszerek szedése esetén
FONTOS: képes az orális gyógyszerek felszívódását gátolni, ezért együtt nem szedhető.
Tápanyag tartalma:
100 g termékben 187 kcal, fehérje: 0,91 g, zsír: 0,52 g, telített zsírsavak: 0,11 g, keményítő: 3,38 g.
ebből szénhidrát: 3,38 g, ebből cukor: <0,03 g, élelmi rost: 82,79 g, Nátrium: 0,01 g.
Az előbb felsorolt tulajdonságai mellett, érdemes megemlíteni, hogy íztelen és szagtalan. Így nem befolyásolja az adott étel ízét. A gyomorban megköti a vizet, ezáltal teltség érzetet ad fogyasztójának hosszú ideig, így az ezzel a liszttel készült ételek pompás részét képezhetik a fogyókúrás étrendnek. Viszont ügyeljünk arra, hogy sok folyadékkal fogyasszuk az ezzel készült ételeket.
Nagy része a tájékoztatónak innen származik: https://magzsola.hu/termek/konjac-liszt.html